Over Exaqta

"De nieuwe standaard voor verduurzamingsadvies"

Je moet een plan hebben dat staat als een huis. Alle data in kaart. En als er onderweg iets verandert, moet je dat plan kunnen aanpassen.  Zodat je controle houdt. En je doel bereikt.

Alles in kaart, alles in de hand.

We staan voor één van de grootste uitdagingen ooit. De energietransitie. 
We moeten onze huizen en andere gebouwen verduurzamen. De warmtesystemen in onze wijken en steden aanpassen. Ons energiegebruik op een nieuwe manier gaan managen.

Dan moet je wel heel goed weten waar je aan begint. Niet ongeveer. Maar exact. Vanaf het begin.

Want kleine afwijkingen en aannames bij de start zijn grote risico’s verderop in het proces.

De energetische verduurzamingsexpertise van E-Trias Ingenieurs stelt ons in staat om de juiste antwoorden te geven. Exaqta!

We houden niet van aannames

Met een decennia lang track-record in bouwkunde, engineering en bouwfysica hebben jarenlang gerekend en getest op basis van internationaal erkende, door wetenschappers ontwikkelde standaarden.

Nu kunnen wij de kosten en besparingen voor huiseigenaren en bedrijfspanden extreem nauwkeurig voorspellen.

We maken gedetailleerde energetische berekeningen, aangevuld met digitaal beschikbare datasets en de opgebouwde zoninstralingsdata.

Deze combinatie levert direct een grotere nauwkeurigheid op dan alle andere woningscans. Wij zijn EXAQTA!

Software ondersteuning voor experts

We leveren een onafhankelijk, schaalbaar en zeer nauwkeurig Energiebespaaradvies aan bedrijven, organisaties en opdrachtgevers in de energietransitie. Zij krijgen hiermee de voordeligste route naar een aardgasvrije, comfortabele en gezonde woning of bedrijfspand in beeld.

Ondersteunt met een persoonlijk procesdossier als veilige en betrouwbare digitale omgeving. Beschikbaar zolang de transitiereis duurt.

We bundelen expertise daar waar nodig door aan lokale betrokken partijen, adviseurs en coaches, het Transitiemanager platform beschikbaar te stellen. Dit draagt bij aan een soepele verduurzamingsreis en het nemen van de juiste verduurzamings-maatregelen.

Dit kunnen we makkelijk opschalen naar grotere gebieden. Zo krijgen gemeenten inzicht in het exacte verduurzamingspotentieel van hele straten, wijken en gemeenten.

In no time berekenen wij online het verduurzamingspotentieel van een pand. Wij hebben daarvoor de digitale EXAQTA Woningopname Tools ontwikkeld voor bouwkundig- en EPA-adviseurs ontwikkeld. Gekoppeld aan een digitaal dossier (inclusief de bouw-energetische data en maatregelsets) staan zij direct in contact met de opdrachtgever.

Meer weten?

Meer weten over hoe we jou verder kunnen helpen?
Lees meer over onze alles in één oplossing: De Transitiemanager!

De juiste stappen, in de juiste volgorde

Alles staat in het teken van de individuele bewonersreis. Voor elke bewoner en elke woning op maat ingericht. Stap voor stap, van advies en financiering tot uitvoering.

Meer informatie?

De Exaqta Transitiemanager zorgt voor grip op alle programmalijnen en samenwerkingen binnen de energietransitie. We geven regie en overzicht, zowel voor de bewoner als gemeente.